Spitalul Wellborn – Programul de FIV si embriotransfer

0
27

Spitalul Wellborn – Primul nominalizat oficial de Ministerul Sanatatii in lista unitatilor selectate in Programul de FIV si embriotransfer

Bucuresti, iunie 2015 – Dupa ani in care a demonstrat ca actiunile constante de sustinere si de sprijinire a cuplurilor diagnosticate cu infertilitate, Spitalul Wellborn va reincepe derularea Programului de fertilizare in vitro (FIV) si embriotransfer finațat de Ministerului Sanatatii, ca urmare a deciziei Comisiei de specialisti desemnata prin Ordin de ministru. Asadar, inca o confirmare oficiala, venita de aceasta data din partea autoritatilor medicale, a profesionalismului si a excelentei medicale marca Wellborn.

Conform comunicatului oficial emis de Ministerul Sanatatii, se estimeaza ca incepand cu a doua jumatate a lunii iunie, cuplurile infertile care indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea in program vor putea depune dosarele de acceptare.

De asemenea, se estimeaza ca un numar de 300 cupluri vor putea beneficia in 2015 de program. In functie de adresabilitatea, dar si de fondurile alocate Sanatatii, suma poate fi majorata in urma rectificarilor bugetare.

Nominalizarea Wellborn pe primul loc in topul celor 10 centre medicale incluse in Programul National de fertilizare si embriotransfer este, cu siguranta, o reconfirmare a expertizei medicilor Wellborn, precum si a importantei dotarii la standarde europene si a reusitelor dobandite in departamentul de Reproducere Umana Asistata.

Selectat de Ministerul Sănătății în lista celor 10 spitale din România care beneficiază de finanțare pentru procedurile de FIV și embriotransfer, Spitalul Wellborn (primul spital de Fertilitate și Medicină Materno-Fetală din România) face încă un pas important în a sprijini cuplurile cu probleme de infertilitate. Așadar, cuplurile eligibile, admise în program (care îndeplinesc criteriile de selecție și acceptare menționate aici) vor beneficia gratuit și de metoda ICSI conventional, alături de suma finanțată de Ministerul Sănătății (în valoare de 6188 lei, ce include procedura FIV standard).

În suma aceasta sunt cuprinse recoltarea ovocitelor, recoltarea spermei, inseminarea ovocitelor prin fertilizare in vitro standard, monitorizarea embrionilor până la momentul transferului intrauterin și transferul de embrioni propriu-zis, inclusiv metoda ICSI, oferită de acum gratuit de Spitalul Wellborn.

Cuplurile vor achita suplimentar stimularea ovariană, monitorizarea ecografică și hormonală din decursul stimularii ovariene, anestezia generală, cultura de blastocist și vitrificarea embrionilor, dacă este cazul.

ICSI conventional este metoda de laborator de Reproducere Umană Asistată (RUA), prin care se injectează în ovocitul matur un spermatozoid viabil, selectat pe baza unor criterii morfologice.

În cadrul Laboratorului de Embriologie Wellborn, se poate efectua metoda ICSI de către echipa de embriologi acreditati de Societatea Europeana de Medicină Reproductivă și Embriologie.

Spitalul Wellborn este singurul spital de fertilitate din Romania si centrul cu cele mai multe procedudi de Reproducere Umana Asistata (RUA) effectuate lunar in Romania. Pentru a asigura toate aceste performante, Wellborn asigura un numar impresionant de medici, fiind centrul medical cu cei mai multi medici angajati full-time pe acest segment de specializare medical.

Pentru mai multe detalii, va stam cu mare drag la dispozitie.

office@wellborn.ro

031 9105

logo