Acasă Blog

Sfaturi practice pentru femeile aflate în izolare

0

Despre infecțiile intime, durerile menstruale și confortul psihic al gravidei

Sfaturi practice pentru femeile aflate în izolare

Alimentația săracă în fructe și legume proaspete dar bogată în zahăr și carbohidrati din timpul perioadei de izolare, precum și stresul general cauzat de pandemia de Sars-Cov-2 cresc riscul apariției candidozei. Femeile însărcinate, persoanele cu diabet, copiii și seniorii sunt cei mai vulnerabili însă infecțiile intime ne pot afecta pe toți. Citeste mai departe

Ne protejează masca de CORONAVIRUS?

In acest clip mi-am propus sa va detaliez cum isi face treaba masca de protectie impotriva noului CoronaVirus.

Conferința Prevenționiștilor, 13-14 martie 2020, Sibiu

Conferința Prevenționiștilor – provocări, adevăr, soluții reale,

 un evenimentdedicat prevenției în sistemul de sănătate

Update: Se amână din cauza crizei de Coronavirus

13 – 14 martie 2020, Sibiu, Hotel Ramada Citeste mai departe

Farma Practic ediția 80, 21-22 februarie 2020, Sovata

2020 – Profesionistii din farmacie. Context si optiuni. Farma Practic Sovata, 21-22 februarie, un eveniment dezbatere pentru farmacisti si asistenti de farmacie!

Daca vom avea modificari in legea sanatatii si va continua cresterea procentului de salarii din total buget spitale publice, este posibil sa creasca numarul de produse “de spital” cumparate de/pentru pacientii din spitale din farmaciile comunitare. Ne va ajuta sa ne pregatim in acest sens farmacist Corina Todor, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, de la care vom afla si cum a evoluat relatia farmacistului de spital cu medicii.

Stiti ce inseamna evaziune imună tumorală ? Ințelegerea mecanismelor prin care poate fi influențat răspunsul imun față de un antigen tumoral sunt considerate printre cele mai mari realizări ale cercetării medicale și farmaceutice moderne. Vom afla detalii la Sovata de la Domnul Prof. univ. dr. Oniga Ovidiu, UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

Tot mai multe dezbateri legate de siguranta produselor medicamentoase, tot mai multe reclame false care abuzeaza de numele unor lideri de opinie din domeniul medical. “Sunt românii mai bolnavi sau mai creduli?” Vom afla de la As. med. Musina Cristina-Angela (Președinte Oamgmamr BN) “Valoarea vânzărilor de medicamente în România s-a triplat în ultimii 15 ani, fiecărui român revenindu-i, statistic vorbind, aproximativ 30 de cutii de medicamente anual (din care aproximativ 10 sunt medicamente de tip OTC).”

Directorul Direcţiei Agricole Timiş, Doru Petanec afirma ca cele mai periculoase substante sunt folosite la conservarea merelor si ca e bine sa curatam coaja de pe fructe. OMS recomanda un aport zilnic de cel puţin 400 g de fructe/ legume cu scopul menţinerii stării de sănătate şi prevenirea apariţiei bolilor cronice. Despre sucul de grepfrut si modul in care interactioneaza cu alimentele, s-a discutat mult. La Sovata, cu ajutorul Conf. univ. dr. Lorena Filip vom afla cu ce medicamente si la ce mod interactioneaza alte fructe, cum ar mandarine, lămâi, afine, struguri, mere, zmeura, dude negre, rodie, etc. Atentie! Fructele pot influenţa metabolismul medicamentelor din diferite clase terapeutice cum ar fi antidiabetice, blocante ale canalelor de calciu, statine, etc.

Dr. Alin Popescu va pune podiatria (ingrijirea picioarelor) in prim plan, tinand cont de faptul ca in Romania se face o amputatie la 20 de minute din cauza diabetului. Ce ai de facut in farmacie cand un pacient iti spune ca are o problema la picior? Tratezi, trimiti mai departe? Catre cine?

Despre modul de colaborare al profesionistilor din farmacie cu reprezentantii companiilor farmaceutice vom discuta deschis si onest, in cadrul unei sesiuni moderate de Farm. Anca Lobont si Farm. Smara Stefan!

Ne vor fi alaturi la Sovata cu informatii de ultima ora farm Nicoleta Radu, Farm. Géza Horváth, asist med Tunde Kiraly si dr Balint Agnes- de la care vom primi informatii practice
In deschiderea evenimentului moderat de Farm. Rodica Aluaș vom discuta despre optiunile farmacistilor si asistentilor de farmacie in 2020, in Romania, impreuna cu Prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa si Dr. Maria Mihaela Szerac).

Context :
Pacientii, in numar tot mai mare merg in primul rand in farmacie

Evaluarea producatorilor de medicamente si cosmetice necesita personal specializat

Există o criză a farmaciștilor specialiști din ce în ce mai mare, atât la nivelul farmaciilor comunitare, cât și în spitale și în industrie

 Tot mai mai multe locuri rămân neocupate la admiterea în facultățile de Farmacie și la admiterea în rezidențiat. Tot mai multi lideri de opinie atrag atentia asupra salarizarii necorespunzatoare pregatirii profesionale (Conf. univ. dr. farm. Gabriela Tataringa, presedinte Colegiul Farmacistilor Iasi)

Ministrul Sanatatii vorbea recent despre vaccinarea in farmacii (posibil un prim serviciu decontat, din multitudinea de servicii pe care le fac farmacistii in alte tari).

“În multe țări europene, numai pentru farmacia comunitară există patru-cinci sau chiar mai multe specializări, iar în America, cinci”, Razvan Prisada, Vicepresedintele Colegiului Farmaciștilor din România
 “În Marea Britanie, spre exemplu, prin documentul strategic „Farmacia în era nouă” au fost determinate cerințele față de asistența profesională farmaceutică pentru îmbunătățirea și lărgirea volumului de servicii farmaceutice prestate pacienților.” (Sanatatea buzoiana)

Va asteptam la Sovata, pentru a discuta pe baza acestor subiecte si multe altele!

 Pentru detalii si inscrieri:

Florin Cristea, 0756 030 353, 
florin.cristea@houston.ro 
Andrei Lipet, 0756 055 501, 
andrei.lipet@houston.ro

sau Citeste mai departe

Farma Practic ediția 79, 22-23 noiembrie 2019

0

Vă așteptăm la simpozionul Farma Practic, un eveniment altfel, marca Houston.

De ce spunem că este altfel?!  Ei bine răspunsul este simplu: este un eveniment la care lectorii abordează subiecte de interes pentru dumneavoastră, farmaciștii și asistenții de farmacie care sunteți alături de pacienți zi de zi, într-o maniera practică…pentru ca lucrurile practice ne ajută să ne facem treaba cel mai bine și mai eficient. Un alt lucru ”altfel” este faptul ca…participanții pot deveni lectori atât în cadrul secțiunii ”Tribuna farmaciei”- unde se dezbat provocări de ordin legislativ, organizațional, etc., cât și în cadrul sesiunilor științifice. Citeste mai departe

Farma Practic ediția 78, 01-02 noiembrie 2019 Hotel Minerva, Băile Herculane

0

Va asteptam la simpozionul Farma Practic, un eveniment altfel, marca Houston.

De ce spunem ca este altfel?!  Ei bine raspunsul este simplu: este un eveniment la care lectorii abordeaza subiecte de interes pentru dumneavoastra, farmacistii si asistentii de farmacie care sunteti alaturi de pacienti zi de zi, intr-o maniera practica…pentru ca lucrurile practice ne ajuta sa ne facem treaba cel mai bine si mai eficient. Un alt lucru ”altfel” este faptul ca…participantii pot deveni lectori atat in cadrul sectiunii ”Tribuna farmaciei”- unde se dezbat provocari de ordin legislativ, organizational, etc., cat si in cadrul sesiunilor stiintifice. Citeste mai departe

MDX RESEARCH

0

Compania MDX RESEARCH vine pe piata farmaceutica sa ofere suportul in cercetare si dezvoltare pentru producatorii de medicamente inovatoare si dispozitive medicale, prin servicii complete de design si executie a studiilor clinice. Citeste mai departe

Simpozionul Național de Pneumologie Zilele Golli, Craiova Ediția VI

0


Simpozionul Național de Pneumologie Zilele Golli, Craiova

Ediția VI, 6-8 iunie 2019, Ramada Craiova

Pneumo-răspunsuri la întrebări din practică!

București, martie, 2019: Axat anul acesta pe răspunsuri la cele mai provocatoare întrebări ale practicienilor, Simpozionul Național de Pneumologie Zilele Golli are loc între 6-8 iunie, la Craiova, Hotel Ramada si se adresează medicilor pneumologi, interniști, medicilor de familie, medici specialiști în chirurgie toracică, specialiștilor în recuperare medicală și fizioterapie și de asemenea, farmaciștilor. Citeste mai departe

Conference Medical Virtual Reality Immersion 2019

0

In data de 12 Aprilie 2019 va avea loc la Ploiesti ”Conference Medical Virtual Reality Immersion 2019”, cu participare internationala.

Vor fi dezbatute patru sesiuni tematice:

1 – Tehnologii viitoare și emergente pentru medicina; Citeste mai departe

EXPOMEDICS – Joburi în domeniul medical in ROMANIA cat si in restul EUROPEI

0

Târgul Internațional de Joburi în domeniul medical  EXPOMEDICS își va desfășura cea de-a V-a ediție la: IASI, BUCURESTI , CLUJ NAPOCA, TIMISOARA si CRAIOVA.
Cu o experiență amplă în domeniu, ExpoMedics și-a propus să aducă ofertele de muncă din domeniul medical de la o serie de angajatori din ROMANIA si din strainatate. 
Târgul se adresează tuturor cadrelor medicale, cât și proaspăt absolvenților facultăților de medicină sau școlilor postliceale sanitare, care doresc să își găsească un loc de muncă pentru a profesa în domeniu.
Ce oferă?Ediția de Primăvară 2019 a Târgului Internațional de Joburi în domeniul medical aduce în atenția publicului oportunități de angajare pe diverse posturi. 
Opțiunile sunt diferite: cu durată permanentă sau temporară, în spitale publice sau private, în țară sau în străinătate, în funcție de preferințele fiecăruia. 
Citeste mai departe