Când pacientul nu își permite, ce facem în farmacie? 

0
1336

În sistemele de sănătate care au pregatit farmaciștii pentru a prelua parte din sarcinile medicilor, pare că s-a atins un maxim de activitate care poate fi facută. 

Cum stăm în România? Știm că avem legiferate servicii farmaceutice esențiale și avansate. Știm că avem un început, cu trei servicii farmaceutice efectuate de o parte din farmaciști (testare Covid, vaccinare antigripală, prevenire diabet). Servicii efectuate de o parte din farmaciști, atât pentru pacienti, cât și ca diferențiatori dar și – la nivel macro- cu scopul de a evalua impactul acestor servicii în sistemul medical și de a putea deconta aceste servicii în viitor.  

Rămâne farmacia singurul loc în care găsesc înțelegere, consiliere, tratamente pacienții care nu își vor mai permite altceva? 

Dumneavoastră ce părere aveți? 

În urma discuțiilor de la edițiile anterioare și cele purtate cu colegii dumneavoastrăs care s-au înscris deja la Farma Practic, am constatat că sunt tot mai multe „urgențe”. 

Așa încât vom vorbi în plen despre „Doza de ..urgențe” – cu referire la antibiotice, dar nu exclusiv iar în dezbaterea de sâmbătă ne vom îndrepta și mai specific către eficientizarea resurselor. 

Vom aborda și subiectul toxicității- concret și abstract. Dacă ne raportăm la ceea ce se comunică pe larg în media, pare că ne ducem către un „tot-toxic”. Carnea e toxică, cerealele duc la diferite forme de cancer, fructele sunt stropite cu substanțe cancerigene, etc. În sens figurat, comunicarea și relaționarea au un grad ridicat de „toxicitate”. 

Facem Farma Practic în 13- 14 martie, miercuri și joi în intervalul orar 14.00-20.00.

Mai multe informatii despre acest eveniment puteti sa gasiti pe https://houston.ro/program-farma-practic/

Discutăm în plen cu Conf. univ. dr. farm. Mircea Croitoru, Prof. univ. dr. farm. Simona Negreș; Farm. Florina Bonifate; Psiholog Alina Neagoe; Farm. Bianca Băluță; Prof. univ. dr. farm. Camil-Eugen Vari; Asist. univ. drd. farm. Ana-Maria Vlăsceanu; Farm. Elena-Bianca Cincă; Farm. Paul Andreianu; Farm Liana Baltă; Farm. Iulian Bounegru; Farm. Marius Călin Cherecheș și alți invitați surpriză, așa cum v-am obișnuit. Și tot așa cum știu deja cei care au mai fost alături de noi, dacă doriți să interveniți în dezbatere, e suficient să ne scrieți și vă vom contacta. 

 Pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/share/ZS8sCNiKhJ79fhAa/ .

Înscrieți-vă până pe 8 martie pentru a beneficia de taxele reduse: 150 lei farmaciștii, 100 lei asistenții medicali de farmacie. 

Webinarul este creditat cu 16 EFC si 9 EMC!

Pentru alte detalii despre program, lectori și înscriere discutați cu Andra Bumbac- 0756.030.372. sau pe whatsapp

0756.030.372