Salata de iarna pentru detoxifiere rapida

0
307
Vă recomandam o rețetă gustoasă și ușor de realizat, care este bogată în antioxidanți puternici, vitamine și minerale. Aceasta oferă o combinație de ingrediente esentiale pentru detoxifiere completă în timpul perioadei de iarnă.
Reteta contine varza, morcov si ceapa verde. Varza este printre alimentele de top in curele de detoxiere și merită un loc special în meniul de zi cu zi. Stimulează curațirea colonului și suprimă procesele inflamatorii din organism. Proprietățile de detoxifiere ale verzei sunt rezultatul prezenței glucozinolatilor, compuși care conțin sulf, care sunt transformați în forme active de izotiocianați și indoli. Izotiocianații pot preveni cancerul prin eliminarea agenților cu potențial cancerigen din organism. Este, de asemenea bogata in vitamina C și vitamina K și cu o incărcătură calorică foarte mică, astfel o varza are doar 22 calorii.
Morcovii pot facilita procesul de detoxifiere, reducerea imflamațiilor in corp și întărirea sistemului imunitar. Morcovii conțin fibre nedigerabile care ajută organismul in procesul de detoxifiere naturală.
salata-de-iarna-detoxifiere
Ceapa verde a fost recomandată de secole ca o alternativa naturală pentru prevenirea bolilor, datorită conținutului bogat în antioxidanți puternici. Ce face ca ceapa verde să fie atât de specială este conținutul de sulfuri de alil și bioflavonoide care sunt cunoscute în reducerea drastică a tipurilor de cancer, lupta impotriva radicalilor liberi si eliminarea toxinelor. Într-un studiu efectuat la Hutchinson Cancer Research Center din Seattle Fred s-a constatat că un consum regulat de ceapă verde stimuleaza nivelurile unei  enzima cheie pentru eliminarea toxinelor din celule sanguine.
Alegeți întotdeauna ulei de măsline extravirgin și oțet de mere organic pentru dressing-ul salatei.
Ingrediente:
1/4 varza
2 morcovi
2 cepe verzi

Dressing:
1 lingura ulei de măsline
1 lingura oțet de mere
sare dupa gust
Instrucțiuni:Se taie varza și ceapa verde, se rad morcovii și se adaugă dressing-ul. Se amesteca totul bine, se decorează cu ceapă verde și se servește imediat.