Salata de grapefruit, avocado si somon

0
92

Acizii grasi prezenti in nuci si somon, precum si grasimile mononesaturate din avocado mentin inima sanatoasa.

Graprefruit-ul ajuta la arderea grasimilor si mentine glicemia constanta.

Aceasta salata este o sursa de niacina, Vitamina B3 (Vitamina PP) vitamina ce face parte din grupul vitaminelor B, ce ajuta la mentinearea sanatoasa a pielii, parului si ochilor.

salata-avocado-grapefruit-somonIngrediente:

1 grapefruit mare
2 mănunchiuri mari de rucola
1 avocado fără sâmburi și feliat
2 linguri suc proaspat de lamaie
2 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță sare
1/2 lingurita piper negru proaspăt măcinat
3-5 buc file de somon
1/4 cană de nuci prajite, maruntite

Preparare:

1. Se curata si se taie grapefruit-ul, apoi se amesteca impreuna cu rucola si avocado. Intr-un castron mic se amesteca sucul de grapefruit, lamaie, uleiul de masline ,1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita piper.

2. Se presara restul de sare si piper pe ambele parti ale bucatilor de somon. Se unge o tigaie cu un pic de ulei, se aseaza somonul cu pielea in jos si se lasa la foc moderat pana cand pielea devine aurie (aprox 4 min). Se intoarce cu grija, cu ajutorul unei spatule si se lasa pe foc inca 3 min. Fiecare bucata de somon se va rupe in 4 bucatele.

Intr-un bol mare se adauga salata de rucola, avocado si grapefruit. Se adauga somonul pregatit si se stropeste cu sucurile preparate, iar apoi se presara nucile prajite si maruntite.

Prezenta reteta este pentru 4 portii.

Calorii: 360