Paine din faina integrala de grau

0
163

Reteta paine din faina integrala de grau

Ingrediente:

  • 400gr faina integrala de grau
  • 285ml apa usor incalzita
  • 8gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5gr sare
  • 5gr zahar (zahar brut)

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol se pune faina peste care se toarna apa usor incalzita, drojdia si zaharul. Toate acestea se amesteca, dupa care se adauga uleiul de masline urmat sare.
  2. Se framanta aproximativ 15 min. Se adauga putina faina pe locul unde se va framanta pentru a nu se prinde, deoarece aluatul este lipicios.
  3. In bolul in care se va pune compozitia la crescut se va adauga o lingura de ulei de masline, altfel incat aluatul sa fie acoperit de o pelicula de ulei. Se acopera cu un prosop si se pune la crescut intr-un loc calduros pentru aproximativ o ora
  4. Aluatul crescut i se va da forma dorita si se va pune in tava unsa cu ulei de masline
  5. Se acopera si se mai lasa in tava la crescut aproximativ 20 min
  6. Se cresteaza usor si se unge pe deasupra cu galbenus de ou pentru a forma crusta
  7. Se introduce la cuptorul incins la 180ºC si se lasa 40-45 min
  8. Dupa ce se scoate se mai acopera timp de 10 min pentru a se inmuia crusta de deasupra.